De invloed van kleur op kinderen

 

Hebben de kleuren van slaapkamer, school, voeding en kleding invloed op het gedrag en gevoel van uw kind?

Waarom roept rood bij het ene kind boosheid en agressie op, terwijl het een ander kind juist kracht en zelfvertrouwen geeft?

Weet u  de favoriete kleur van uw kind en bent u daar wel eens dieper op ingegaan?

Wat voor een effect heeft de kleding van de leerkracht op leerlingen?

 

Kinderen kunnen al op jonge leeftijd een sterke voorkeur voor een kleur hebben en ook vertellen waarom. Het is belangrijk om naar hen te luisteren, want kleurbelevingen uit je jeugd werken door in je volwassen leven. Dagelijks staan onze kinderen onder invloed van de energie van kleuren in huis, de kinderkamer, in de school of de crèche.
Ons bewust worden van het effect van kleuren en ze toepassen in interieur, kleding en zelfs voeding, geeft harmonie en een gevoel van welzijn.

 

In deze interactieve lezing bespreekt Jacqueline van Tol, kleurdeskundige van Colour Harmony en schrijfster van het boek ‘Opgroeien met de kracht van kleur!’, hoe we de invloed van kleur op een positieve manier kunnen gebruiken voor het geluk van onze kinderen.

 

Duur: 1 tot 1,5 uur
Deelname: € 15,- p.p. Bij groepen van meer dan 15 personen prijs in overleg.
Locatie: op verzoek op de school van uw kinderen of andere locatie

Blog

 

KLEURRIJKE KONINGSDAG!

 

Wat doet Oranje met ons?

ORANJE
Oranje symboliseert opgewektheid, levensvreugde en optimisme. Het is een sociale kleur, maakt mensen blij en enthousiast. Oranje drukt dankbaarheid uit en verwarmt. Oranje belichaamt de tedere, liefdevolle erotiek.
Oranje heeft ook met lief zijn voor jezelf te maken. Oranje is de kleur van vriendschap, eenheid, saamhorigheid. In het boeddhisme is oranje de kleur van de verlichting, gesymboliseerd door de goudvis.


“Ik ben toch zó benieuwd waar we zullen gaan exposeren.”

Mijn vriendin Tania en ik, allebei kunstenaar en geïnspireerd door het licht en de kleuren van de Spaanse kust, rijden in het voorjaar van 2018 over een slingerende weg naar Jávea. Daar gaan we twee locaties bekijken voor onze Kunstexpositie Licht en Kleur die we in november willen houden.


Hoe draagt jouw uitstraling bij aan je eigen succes en aan dat van de onderneming?

Ben je je er bewust van dat, als jij je niet goed voelt, dit invloed heeft op de mensen in jouw omgeving? Waarschijnlijk wel. Maar weet je ook dat je jouw gevoel positief kunt beïnvloeden en dat je daar kleur voor kunt gebruiken?


Het grijze en grauwe weer beu?

Heb je het helemaal gehad met de grijze en grauwe dagen van de Nederlandse herfst ?

Zakt je humeur tegelijk met het vallen van de bladeren tot een dieptepunt? Heb je last van winterblues? Dan biedt kleur de oplossing.

Oppepper tegen winterblues In dit blog zal ik je vertellen hoe je Geel kunt gebruiken om jezelf weer op te peppen!